Konsultation efter aftale: +45 57 80 10 32  | ​Åbningstid hverdage: 8-16 | Telefontid smådyr: 13-14 | Vagt telefon:+45 57 80 10 32​

Hestepas med medicinsider til gode priser

Skal du have lavet et nyt hestepas? Så er St. Merløse Dyreklinik i Store Merløse nær Ringsted og Holbæk det helt rette sted for dig. Pr. 1. januar 2010 er det ved lov vedtaget, at alle heste skal have et hestepas med medicinsider og skal være entydigt identificerende. 

Medicinsider er ekstra sider, der indsættes i passet, hvori dyrlægen skal indføre, hvor der er brugt medicin fra listen over ”Uundværlige lægemiddelstoffer til behandling af dyr af hestefamilien”. Det er ligeledes i medicinsiderne, at det skal registreres, hvis hesten er udelukket fra konsum (ikke må slagtes). Udelukkelse af konsum sikrer, at du må behandle din egen hest med udleveret medicin, uden at du har et medicinhåndteringskursus.

Praktisk information om hestepas

Hestepas udstedt af Videnscentret for Landbrug, Heste (tidl. Landscentret heste) før 1.juli 2009 indeholder ikke medicinsider. Har din hest et pas uden medicinsider, skal det sendes til Videnscentret for Landbrug, Heste, og opdateres.

Er hesten entydigt identificeret, dvs. enten chip-, brænde- eller frysemærket, sendes passet med en vedlagt blanket til Videnscentret for Landbrug, Heste, og der er ikke behov for at gøre yderligere. Blanketter til udstedelse af pas og opdatering med medicinsider findes på www.hestepas.dk.

Udenlandske hestepas sendes til det respektive udenlandske avlsforbund og hestepas på Islandske heste sendes til Dansk Islandshesteforening.

Ring til os for at høre mere om pas til heste

Men hvad koster et hestepas? Og hvilke informationer skal der være i det? Hvis du konkakter os, svarer vi med glæde på dine spørgsmål.

Ring til os i dag på telefon 57 80 10 32 eller send og en mail på info@merloesedyreklinik.dk.

St. Merløse Dyreklinik ApS | Drejervej 18, 4370 st. Merløse| Telefon: 57 80 10 32 | CVR: 27250211 | E-mail: info@merloesedyreklinik.dk